facebook Skype
Български English

Необходими документи за кандидатстване

Германия е държава - членка на Европейския съюз, затова българите не се нуждаят от специална виза при пътуване до там. Добре е обаче да имате задграничен паспорт, който да е валиден поне месец след датата на приключване на курса.

Учениците и студентите, които са избрали езикова ваканция в Германия, могат да се възползват от услугата на Cool Travel - издаване на ISIC карта. С нея не само ще ползвате намаления в множество магазини, ресторанти, хотелски вериги, културни институции, транспорт и други в България и в целия свят, но и ще ви служи като карта за идентификация. Така няма да се налага да носите личната си карта или паспорт навсякъде със себе си и да рискувате да ги изгубите в чуждата страна. 

Самолетният билет до Германия и обратно до България ще ви бъде осигурен от Cool Travel. Клиентите ни, които имат ISIC карта, могат да се възползват от преференциални цени на билета. 

Езиковите училища в Германия изискват курсистите им да бъдат застраховани за периода на обучение. Става дума за застраховка, включваща болести, които не се покриват от здравната каса, инциденти и застраховка на багажа. Cool Travel ще избере най-подходящата за вас застраховка, за да се чувствате спокойни по време на престоя си в Германия.

Задължително е преди заминаването да си извадите и Европейска здравноосигурителна карта, с която да се лекувате безплатно в целия Европейски съюз от болестите, които покрива Здравната каса.

Добре е още преди заминаването да приготвите копия на всички документи, които ще вземете със себе си, и да ги държите на различно място от оригиналите. Това се отнася както за всички изброени до момента документи, така и за самолетния билет, шофьорската ви книжка и други. 

Не на последно място, добре е да предвидите повече джобни пари, отколкото смятате, че ще ви бъдат необходими за престоя ви в Германия. По-добре да не успеете да изхарчите всичко, отколкото да не ви достигнат средства.

И сега, след като сте подготвили всичко необходимо за пътуването, остава само да се насладите на прекрасната езикова ваканция в Германия!


 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2020, Всички права запазени. Необходими документи за кандидатстване
Политика за защита на личните данни